Last Post of 2015

Hello Everyone,

I’d like to say thank you for joining me this year on this journey, to my readers, followers and everyone. I wish you all a very Happy New Year 2016. I hope and wish for it to be everything you want it to be, May all your dreams and wishes come true.  I wish you health, prosperous and great days. I am going to keep this short today, but always know that I am here for everyone in the world. I will continue to strive to inspire, motivate and empower the world in 2016 and beyond.

This includes my family and friends and friends I met on Social Media

Thank you and best wishes to you all.


Talin Orfali – WordPress.

P.S Peace to all.

Feeling Very Nostalgic Today

Today during the morning hours as I was listening to music from the past on my iTunes playlist which was Adiss Harmandian and International Vatche who are Armenians who sing a variety type of songs, I felt very nostalgic. It also brought back many emotions and happy thoughts as I was remembering highway 401 East and a cottage we used to have in Eastern, Ontario, Canada, a town named Tweed and the countless amounts of times we would drive to Montreal and a couple of times I drove on my own.

Now, you are probably wondering why the music is involved in this, is because they were the artists that we would listen to in the stereo in the car when we would drive down. It never missed. These singers would always be involved and included in our road trips to the Cottage, Montreal and abroad.

The Nostalgia was kicking in even more when I was scouring through the internet for images of the town, the cottage we used to own, highway 401 East, and it went as far as the service centres and things we would see on the way like The Big Apple on the south side of the 401 on exit 497, Percy St. Do not confuse it with The Big Apple in New York City.

I know you are also wondering why I am having nostalgia over a highway. Well, Highway 401 East from Toronto all the way to Quebec has a sentimental place in my life and in my heart and it will always be a special place to remind me of the great drives we have had, and I was crazy at one point in driving in the worst possible snow storm which took over 7 and a half hours to get to Montreal, where on a normal day, would take about 4 and a half hours. In Montreal, I have plenty of friends and I would go and hang out with them every 2-3 weeks. I went about 35 times in one year, and that does not even cover the rest of the years.

So, today all those thoughts and memories came back to my mind and it was a great feeling. It has been about 3 and a half years, I have not been back to Montreal. Just that life got a whole lot busier, a lot of work, and I have traveled quite a lot as well to so many destinations, that I have lost count and now, I am so occupied with my work in Social Media Marketing, and also being a professional in it.

The Nostalgic feeling will never go away, and I will always remember the good times. I am going to make a trip to Montreal and Tweed, Ontario once the winter goes away and spring comes. I definitely need to make a trip there. I just want to drive and I just want to see my beautiful people there and go back to where my Cottage used to be and relax by lake Stoco.

I have written Articles about Tweed, Ontario, the Highway 401 and more… To read, them simply search my blog on the top right side of my blog page above my Facebook Fan Page. Thank you.

Have you had a great nostalgic moment in your life?

Would love to hear from you.

All the best.

Is 2015 Really Almost Over? Can’t Believe it.

Yesterday, when I woke up, It was a brand new month in 2015. I can’t believe October is here already. To me, when October comes it means that the year is almost over. 3 Months to go until 2016. Where did this year go? It was an absolute busy year for me and so much more until December 31st. I already see Christmas merchandise in the stores, Halloween, Thanksgiving things. The only thing about these months until April is that it is the Fall, its cold, freezing and Winter that I absolutely despise.
What are your plans for Thanksgiving, Halloween and Christmas?
I am excited to go on my 13th trip to Cuba soon. I absolutely love Cuba a lot. I go all over the place. I don’t just go to one destination.
Was 2015 good to you? Mine was, and I ended up doing quite a bit of traveling to Los Angeles, California, Niagara Falls, Ottawa, and among many other places, but there were some unfortunate things that did happen in my year, but everything turned out well in the end. Well, lets see what the next 3 months of 2015 has in store for me.
I wish you all the best for the rest of 2015 and beyond.

Academics VS Life and Personality

In our lifetime, some people respect others a lot due to their academic, education standards in which they bring top marks all the time, being straight A Students, bringing over 90-95 or more average in their report cards, however many people misconstrued intelligence with education/academic standards. Yes being educated in the books and the class is a key component to life, but academics should not be everything in life. — The most important thing about life is to have a great personality, be a sociable person, developing people skills, having street smarts, to be thoughtful, and not always revolving your life with academics.

Everything has a limit, but some people go way overboard about it when it comes to education. Never confuse education with intelligence. A lot of people seem to be doing that. Some people do not even look at you if you do not have top notch degrees, PHD, and high academic standards and that is so wrong. Somebody who has struggled in school or did not become as successful are always looked down and treated like they do not know better than the above average person and that is so wrong. Nobody is better than the other person just because their academic standards are a lot higher than anybody else.

Some people do not even look at a person because of that and it is not only wrong, but very insulting. A lot of people become successful even without high grades in education. People spend thousands of dollars, take out student loans and so many things to get a top notch education, studies, exams and whatever else and then when it comes time to look for employment after graduation, people end up working in retail and fast food places where it is totally different than what they were anticipating and that is just terrible.

People who work for retail, fast food places, and other occupations, doesn’t make it any better than those who are in high places.

I am all for education and everything, but that should not be everything. When you think about it, having people and actual life skills are the most important things in life and should be a priority more than anything else in life. A lot of people go to school for so many years after high school to become something, to venture out, make big bucks and stuff, but the key to life is to be a people person more than anything else.

Yes school teaches us a lot about life, struggles, hard work and determination to get up there, but that should not be everything. Those who are highly educated should not belittle, look down at everybody else, brag so much about their academic journey and make the rest of the people look and feel bad about themselves. That is not good. I mean yes, its a good thing to tell people your good news and everything, but there is a limit, and people go way overboard about it. Not a good trait to develop.

People skills, communication is far more important than what a piece of paper says about our academic journey through life. Think about it.

My Sweet 16 Birthday that Never happened

When I was in high school and about to turn 16, I have heard about the sweet 16’s birthday parties and the fun those people had, and planned their birthdays that it was perfect, the people who had gone to those parties, the decorations, the planning all kicked off perfectly.

Even though I did not have friends back in the day, and those who I thought were somehow, I decided to throw a sweet 16 birthday party for me. As I had invited 20 people from my school. So now when it came toward the last couple of days to my birthday, I assured people to ask if they are going to be attending my birthday and they said yes we will be there. I got so excited. I remember it was April 28, 2001, on a Saturday and Monday is my real birthday on the 30th, and decided to have it 2 days early because of School on the right day.

As I had begun decorating, and had ordered the cake and the food, as well has putting some games so people can play. As the time was nearing for people to come, I got so excited that I stood by the door to wait for them to come, my anticipation was growing deeper. As I looked at the time again and it was 2pm where the time said on the invitations, I look at the clock and it said 2:15. I said ok its ok, they are running late. Then one person came around 2:30, I welcome her into the house and she decided to wait with me. then it became almost 4pm, and it was just her and I was devastated, humiliated, embarrassed, and crying so much.

That one girl who came to my party wiped my tears away and said it will be ok. Don’t worry, I am here. lets enjoy together. Who cares about the rest that stood you up? I said yeah you are right. So we enjoyed the food, and desert and cake and watched a couple of movies until it was time for her to go home. She hugged me and said, Talin, do not worry about anybody else, they are cowards. God is watching them. Then she left as her mom came and picked her up. My heart shattered to pieces. It was a feeling that I never wish on anybody else.

After her leaving, I let out a huge cry. I said, I cannot believe this happened to me and my mom comforted me and told me, don’t worry God will punish them. So Monday came and I was still crying and devastated. I did not enjoy my real 16th birthday, but I did go out to dinner with my family, which made everything better. I actually skipped school for a couple of days and just stood home. I just didn’t feel like seeing anybody. Then I decided to go to school on the Wednesday, and none of them said I am sorry and did not bother to give me an explanation as to why they did that. All the planning, food and everything went to waste, however we kept the food and ate it throughout the week.

From then on, I didn’t care about interacting with anybody and I just went about and studied, did my homework, attended all my classes, and then once school was finished, I’d never waste another second and just go home. I was so disgusted. That one girl changed schools the year after because her family had moved somewhere further, and that really made me even cry more. She was the only one who really cared. It was so nice of her. I still have the give she gave me 14-15 years later.

As I reached another milestone this year. At the end of April on the 30th of 2015, I will be celebrating my champagne birthday turning 30 on 30 and it is coming up so quickly. As I almost say Goodbye to my 20’s, I am truly hoping that I can have a sweet 30th birthday that will make up for the sweet 16th birthday I never had. I know it is not good to expect it, but when you’ve never had a birthday party reaching a milestone, it makes you wonder how and what might have been. I just want to have a great time with my lovely and beautiful loved ones I have in my life which really matter to me more than anything else.

Have you experienced a disappointing turnout at a party or function you have had? I am sure you felt humiliated and distraught. Have you had a similar situation where people didn’t bother to show up and not telling you why and not having the common decency to call and explain? If you have, I am so sorry to hear that. I know exactly how you feel. It is not a good feeling at all.

Hopefully nobody has to go through what I went through. Best wishes to you and may your dreams come true, because everyday is our birthday and celebrate it by the gift of breathing and living through another day. We are blessed and that is what matters the most.

How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:


1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

Understanding Social Media – Twitter

Since April, 2007, Twitter launched its social media website to the world. Twitter’s headquarters is located in San Francisco, California, where then eventually many offices were open in the United States, as well as the world. Millions of people have now created accounts since its launch. Twitter is a social media website where people share instantly without barriers of create ideas, advertising ones own business, as well as promoting events, causes, raising awareness on issues of the world, trending the news, popular words, phrases, currents events and more with 140 Characters or less.

In August of 2007, Chris Messina had incorporated the Hashtag “#” sign which is the number sign, which makes it easier and what will attract the world with certain keywords used to promote, advertise and make something popular with the hopes that it will begin to trend. For example, when you create hashtags such as #People #SocialMedia #Life #Love #Travel – and then if another person decides to write the same Hashtags, it will come up on the same page, and it will be like a chat room where people can communicate with each other, as well as if something is found to be interesting, they will add someones tweet to their favourites and re-tweet it on their page.

You will then receive notifications, that what you post on where it is and who has posted it on their pages. When people find something or someone interesting, they may or may not start following them and adding them on their list.
I know you are probably thinking, what can I write and share in 140 Characters or less? Well, there is a lot you can do in that limit. There is always something somebody is searching for and Twitter has made it easier to share it with the world. You can post photos, links, personal websites, and so much more which of course with obeying Twitters terms of service. Twitter also has a short link generator, which you can find the twitter short link generator and save space in the status message you are about to share. You can find it on a search engine site of your choice.

Introducing you the Executive Team:

Dick Costolo, Chief Executive Officer
Adam Bain, President of Global Revenue
Alex Roetter, Vice President of Engineering
Anthony Noto, Chief Financial Officer
Kevin Weil, Vice President of Product
Luca Baratta, Vice President of Finance
Vijaya Gadde, General Counsel
Adam Messinger, Chief Technology Officer
Gabriel Stricker, Chief Communications Officer
Brian “Skip” Schipper, Vice President of Human Resources

Board of Directors:

Jack Dorsey (Chairman)
Co-Founder, Twitter, and CEO, Square

Dick Costolo
CEO, Twitter

Peter Chernin
Founder and Chairman,
Chernin Entertainment and The Chernin Group

Peter Currie
President, Currie Capital

Peter Fenton
General Partner, Benchmark Capital

David Rosenblatt
CEO,, Inc.

Marjorie Scardino
Chairman, MacArthur Foundation

Evan Williams
CEO, Medium; CEO, Obvious Corp.

There are quite a few people that have told me, what is twitter? How can I understand it? why did it become so popular? Well, it is a social media website that has blossomed like wild flowers in the world. Like I said in my previous articles, people will search for anything, and when it comes on the news about a new website, and they begin to advertise so much on Media outlets, it will be a huge hit and sensation in the world. Twitter still is after 8 years.

I am so happy with Twitter. I feel that it has gotten so much easier to raise awareness about certain topics and issues of the world, and to address important subjects to our society. Thank you Twitter for giving us all an opportunity to get out there, to achieve, and to do what our hearts desire to the world. If you do not have an account with twitter, make one, it will make it so much easier to share blogs, ideas and so much more that you want to contribute to the world.

I wish Twitter and its staff all the best and many more years of trending, re-tweeting, tweeting, sharing and more. Thanks twitter.