The Magic of the Internet on Imgur

In this day in age in technology and social media, it is very easy to transmit information, messages, articles, pictures, videos, gifs, interesting things and more. Just about a year ago or so, I discovered this website called Imgur. Imgur is a site where people become members and begin posting all kinds of images, gifs, visual stories, inspiring and uplifting content, and so much more.

Let me tell you a little bit about Imgur and to relax, kick back and have a joyful time discovering the magic of the internet. People from all over the world have joined the site. The website works 24 hours a day, 7 days a week and people are up all hours of the night and day to add a little fun in their lives to come and enjoy themselves on Imgur.

Imgur has millions of members, so many billions of post views, and it is ranked as top site #15 in the U.S by Alexa. Imgur was launched in 2009. Alan Schaaf launched and created the site in his Ohio University dorm room as a simple, no-limits platform to shares images online.

Imgur has received many awards of best-bootstrapped startup, TechCrunch, crunchies, social media awards, best community website, Adweek’s readers choice for the hottest social platform.

There are options whether you would like to upvote, downvote, and favourite something you see. Once, you get enough views and upvotes, the content that you post goes viral and you get points. It is pretty fun. It teaches you what people these days look for in content. People love it when original content gets posted and when it is especially yours. People automatically know and feel that it is. You also get trophies too for many reasons all around for posting the cutest image, for getting the most favourites on a post, going mobile, beta testing, for multiple posts on the most viral page and more.

When you visit the most viral page, rising, highest scoring, and you will see the type of content that Imgurians love to upvote. There are certain posts that Imgurians do not enjoy politics, controversial images, and amongst other issues. When you check out imgur.com you will see what it is all about.

with the constant changes in social media, the kind of content people want to see, this website gives an idea of what kind of content is most popular these days and months. Imgur definitely keeps you engaged and it is such a fun and positive website.

They have a forum as well, where you can join and interact with other members if you have questions on how the site works and operates if you have things to share too as long as you follow the rules.

Once people really start to enjoy your content, your upvotes and points increase. Your notoriety increases. It begins from 0 points and you work your way up.

Bonus Medallions

Imgurite 80,000
Gold 70,000
Silver 60,000
Iron 50,000
Bronze 40,000
Copper 30,000
Glorious 20,000
Renowned 8,000 to 19,999
Idolized 4,000 to 7,999
Trusted 2,000 to 3,999
Liked 1,000 to 1,999
Accepted 400 to 999
Neutral under 400

After 80,000 points, your points increase more and more and it becomes unlimited. some people have over 1 Million points and even more.

Also, there is content you must steer away from. Imgur has all the terms and conditions written on the site which you do not want to receive suspensions, bans and shadow ban for whatever reason that the staff doesn’t like to see on the site.

If a post is doing well and goes viral and you get a few thousand points, and if you post it again, people always remember the content that does get posted, so you might get downvotes and go into minuses which will affect your points. You can also get upvote points when you comment on another person’s image, video or gif, but you can also get downvoted. If you get into minus, it is a good idea to delete it.

Imgur is also a website where people post clever, catchy and interesting memes which can also be funny. There are cake days where you can post the more bizarre cake or the most beautiful cake or however you wish. There are other days where they have for cat days, and so on and so forth. You will see once you get on Imgur.

Enjoy it and if you are not a member, become one today and you will enter into a really interesting world of the internet, have fun and enjoy the ride.

imgur.com
@Imgur on Twitter
Imgur on Facebook

Social Media Spam & Fake Accounts Beware

In the last few years, as technology of communication across the world has become a lot easier with transmitting information instantly across the world with just a single submit, post, or publish button. The world has come a long way with all that and it is incredibly amazing where technology has taken us. Some for the good, and some for the bad. The bad part about social media, e-mails and accounts are spam and fake ones.

I am sure some of us or if not all of us have encountered people saying “If you follow me, you can get instant thousands of followers back”, and then you see these accounts with fake usernames with so many numbers and a name with it like “Joy34342432456” or profile’s with suspicious fake photos, and then they try to add you as a friend, but you don’t even know them. After they send you e-mails saying “Hey, I saw your profile, you look great, and I want to get to know you and some sort of stuff” I am just getting so tired of all these bot’s and fake accounts that are circulating the internet.

I think the most important priority for these social media website creators, and those who work for these social media companies especially the IT, Security and safety teams, should really begin to clean out fake profiles. I know it is easier said than done and sometimes these fake profiles, hackers and everything made it so complicated to tell, but I can tell right away if it is a fake account.

So many things to look at when dealing with a spammer and fake account holder. here is my list:

– They only have 1 photo of themselves or they don’t have a profile photo and they put a picture of a unicorn or something. That becomes suspicious

– When they do not post anything on their profile pages.

– When you hashtag *#* or write about a certain thing on Twitter, an automatic bot will detect people’s status messages and retweet, like and follow you.

– They spam people to look at adult content videos

– They tag you in potential virus content that will mess up the security of your computer that will steal your passwords, and personal information.

– When they say, follow me and you get thousands of followers

– when there are e-mails that are like this “3535serger345gvdrgererwaefqw@swewed34325435fsfsada.com”

and so much more.

You must be so careful on what you add, who you add on your social media accounts.

I am going to begin to set up a petition online for these social media, and e-mail companies to really start cracking down on fake accounts, bots, and spammers to delete, remove and clean up the internet. Instead of focusing on new layouts, exciting new features and updates on these social media outlets, They should really be focusing on and managing security and safety of all the other users, by making it a little harder in the beginning when signing up for an account to ask several questions, to “I’m Not a Robot” or some sort of captcha, number to type down before creating a site, and go through extra steps to ensure safety and security of us all.

We should also be helping out these social media outlets. If you do see something that is not right or if you feel that you are being followed by robots or whatever, tell your social media outlet, report it, send an e-mail or whatever the case maybe, and they will investigate it and deal with it. There are millions and millions of accounts on these social media outlets and Facebook has over 1 billion people worldwide using it, so it can be quite difficult to combat all these accounts, so we as account holders should help them out and report these fake people or IF we can even call them that to them. It is so important.

Do not be discouraged of joining the social media world, just because of these things that are happening. Social Media outlets are awesome and it can be a fun, enjoyable and great place to keep in touch with loved ones, share photos, status messages and everything. I am not deterring anybody from this age in technology, I am just merely suggesting and advising people to really be so careful on who you add, and everything. If you do feel that it is suspicious, please report the account and delete and block it.

Have you been a victim of social media spam? What have you encountered?

Best wishes always, and remember to make wise decisions when Spammers and Bots come to you. best thing to do is to ignore, delete, report and then block. The social media outlet will see that it happened, as everything is on file at their end. Just be safe and enjoy social media.

Feeling Very Nostalgic Today

Today during the morning hours as I was listening to music from the past on my iTunes playlist which was Adiss Harmandian and International Vatche who are Armenians who sing a variety type of songs, I felt very nostalgic. It also brought back many emotions and happy thoughts as I was remembering highway 401 East and a cottage we used to have in Eastern, Ontario, Canada, a town named Tweed and the countless amounts of times we would drive to Montreal and a couple of times I drove on my own.

Now, you are probably wondering why the music is involved in this, is because they were the artists that we would listen to in the stereo in the car when we would drive down. It never missed. These singers would always be involved and included in our road trips to the Cottage, Montreal and abroad.

The Nostalgia was kicking in even more when I was scouring through the internet for images of the town, the cottage we used to own, highway 401 East, and it went as far as the service centres and things we would see on the way like The Big Apple on the south side of the 401 on exit 497, Percy St. Do not confuse it with The Big Apple in New York City.

I know you are also wondering why I am having nostalgia over a highway. Well, Highway 401 East from Toronto all the way to Quebec has a sentimental place in my life and in my heart and it will always be a special place to remind me of the great drives we have had, and I was crazy at one point in driving in the worst possible snow storm which took over 7 and a half hours to get to Montreal, where on a normal day, would take about 4 and a half hours. In Montreal, I have plenty of friends and I would go and hang out with them every 2-3 weeks. I went about 35 times in one year, and that does not even cover the rest of the years.

So, today all those thoughts and memories came back to my mind and it was a great feeling. It has been about 3 and a half years, I have not been back to Montreal. Just that life got a whole lot busier, a lot of work, and I have traveled quite a lot as well to so many destinations, that I have lost count and now, I am so occupied with my work in Social Media Marketing, and also being a professional in it.

The Nostalgic feeling will never go away, and I will always remember the good times. I am going to make a trip to Montreal and Tweed, Ontario once the winter goes away and spring comes. I definitely need to make a trip there. I just want to drive and I just want to see my beautiful people there and go back to where my Cottage used to be and relax by lake Stoco.

I have written Articles about Tweed, Ontario, the Highway 401 and more… To read, them simply search my blog on the top right side of my blog page above my Facebook Fan Page. Thank you.

Have you had a great nostalgic moment in your life?

Would love to hear from you.

All the best.

Twitter Users — Follow me @TweeterTalin

Hello Everyone,

If you have an account on Twitter, follow me at @tweetertalin for your up to date updates on my blog as well as many other things that I write about in 140 characters or less. Thank you. I have grown to like Twitter a lot. It is an awesome website. I know they don’t give you much space to write, but it teaches people to be on point and detailed at the same time. I just don’t like the follow limits about the site, but everything else is great.

I really like that Social Media outlet. As a Social Media Professional and specialist as myself, it really helps me a lot.

Thank you for your support and thank you to all my readers. I appreciate it.

 

 

Interviewing Myself About My Social Media Journey

A few people have been asking me questions lately about my Social Media journey, and what empowered me to start being active in this whole new way of communicating to the world instantly. Well, here are questions that I am going to be interviewing myself with:

1. How many years have you been active in Social Media?

In May of 2000, I joined AsianAvenue.com, Black Planet, Migente all around that time. Which is about 15 years and almost 2 months, that I have been active, then couple of years later, I joined Myspace.

2. How did you educate yourself in Social Media?

When I began to be educated on what Social Media really is. I began writing, changing my layout of my pages in Asian Avenue, Migente, Black Planet and Myspace. I had hours of fun changing pictures, writing short stories, shout-outs to people, putting avatars, symbols HTML, Style CSS codes. That is when I began to really enjoy myself, and then that is where I launched myself into the Internet world.

3. What was your very first Blog Site to write in? (+ Other sites)

LiveJournal was my first website that I started to write in, then I went to Blogger from Google. Now in present day, I have been on WordPress the longest.

4. What have you been through to get this far to Social Media today?

Well, as a lot of people in Social Media and blogging begin to think in the beginning, ask a lot of questions and inquire on How are people going to engage into my postings? How Can I get out there to be noticed? What do I need to do to be successful? Well, I went through so much to get to where I am today. I began to do extensive research online about how to attract readers, and amongst how to get through the challenging aspects of it all. I then began to learn to tag my posts, so it can be seen by so many people, then I began asking questions and getting feedback from others who are in the same boat as me and who have gone through it all. Soon after I began to get comfortable with it all, I was in a whole new world of communication. It was not easy. For months I did not receive any comments, readers, and those who were engaging into my site. So I put it into action and began to make friends all over the internet, and then my journey officially began.

5. What would you say was the most struggling aspect of your Social Media Journey. Does it still apply to you in present day?

Well, the most struggling aspect of social media, is that right now there is just so many bloggers, so many people in social media and they all want practically the same thing. To be noticed, for people to engage, share, like, and comment on posts. I must say the getting noticed part is the most difficult aspect of it all and which audience you want your content to be available to.

6. Does your family and friends support you in your journey through Social Media?

Yes, definitely. Without the support, foundation from my family and friends, I wouldn’t be where I am today, and I wouldn’t be here conducting this interview for myself. I thank them very much for standing behind in what I love to do, what I am pursuing in all of this, and as well as inspiring the world with my writings, talents and so much more.

7. What do you like to write about?

I like to write about various things such as travel, tips, advice, inspiring stories, stories that have happened to me, promoting others, recipes, causes, and much more.

8. Did you ever have writers block?

Yes, several times. Sometimes as a writer, My mind freezes up and do not have anymore capacity in my brain to come up with new topics, and what to do next. Then after a few days go by, things start coming back to me, and begin to write again.

9. What advice do you have for aspiring and up and coming social media activists?

Just to take your time with social media. Do not rush into getting so much viewership, and engaged readers. It takes time to establish yourself. Well, not all the time. Also to always make sure your site is searchable, to add keywords, tag posts and engage in other peoples social media journey as well.

 

 

How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:

Answers:

1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

I am on Instagram – Follow Me at Talin401

In the recent months I have joined Instagram. It is an app for iPhone/Android users or anyone with a smartphone can join and have access to it. It is a website where you take photos from your Camera Phone photo files, and you pick and choose what you want to post on Instagram. I have almost 100 photos posted on there right now, but it will be increasing. I am very picky on photos I choose to post on Instagram.

However, it is important to be very careful of what you post on there as well that will not cause bullying, discrimination or anything of that sort.

If you would like to Follow me on Instagram and I will automatically follow you back. As stated above My name is Talin401 on there.

You can keep in touch with family, friends, and others if you like to as well and see their photos too.

There is also an app called Instasize, of where you can get your whole picture to fit on instagram if it is too big. try it out.

You can also hashtag #hashtag your posts so that it can be posted globally to whoever has instagram. For example, if you post a picture of yourself in New York City or Boston or you are traveling somewhere, you can write #boston #newyorkcity #newyork #nyc #bostonma #travel #traveling – Stuff like that. Make sure that you hashtag your posts if you like to of what is in relative to the photo.

Enjoy Instagram and keep in touch with me there as well that is if you like to.