How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:

Answers:

1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

Make It a Happy World – Start With Yourself

In order to make a positive, happy, and optimistic difference in the world, you first must have to make a difference within yourself to be more happy, optimistic and positive, because if you lead a negative, pessimistic, unhappy life, that is all that you will spread to the world and that will not help anybody, and it will especially not be good for you. Instead of moving forward, you will always go back. Don’t go back, you are not headed that way anyway right?

– Take time just to spend time with yourself, think of all the great qualities you have and utilize them to the world.
– On a sheet of paper, write down 10 good things about yourself and what you can do to make this world a better place, and put that somewhere visible in your home, on your Fridge door, in your room, in the room you are mostly, wherever you want. Then use those 10 good things, get out in the world and do it, once you do it, you will see the world-changing to a better place for us all.
– You have the power to make life better for you, you just need to live a little, live life to the fullest, and when you least expect it, something good will always come in front of you.
– life has unexpected twists and turns, sometimes it can be unfortunate, but in order to rise above it all, refer to the 10 things you write about yourself and go from there. You will see life in an all new light. Because things go bad for you some days, that does not mean that everyday will be bad for you. Get up, dust yourself off, and get going.
– As you go down that road of life, stop and admire its beauty, smell the beautiful flowers that blossom your life, appreciate, be thankful, show gratitude, smile, keep your head up high, be honest with others and yourself.

Be yourself always, and never ever be someone you are not. Besides everybody else is taken, so take yourself, be who you are. You are enough. Make the World happy, but start with yourself.

Being Negative on Social Media All the Time – Not a Good Idea

In the last decade or so, since I have been involved social media websites, began to view Peoples profiles, news feeds, status messages, quotes and everything these particular people post about life, about struggles, always something negative because that is all they associate themselves with, instead of making things better for them. Now, let me tell you why it is not a good idea to post negativity all the time on social media websites:

Reason being is that everybody even if you think can’t see it, they can, and it does not make you look good in other peoples eyes when you constantly update statuses and post photo quotes on very negative things. It begins to be too much and people will then start thinking, this person is seeking attention, always wants people to comment, retaliate, saying things will get better, have faith, look forward in future and everything, and it also makes that person look like their life is totally bad, that nothing good is ever coming to that person. Well, life is what you make it, and if you keep going in circles always looking for negativity, and no positive outcomes, then that is all it is going to be.

I know it is not in my business, it’s easier said than done in some case, or my place to criticize, and to bring this topic up because I may not know what is going on personally in people’s personal lives with situations like this that arise, but life is not entirely bad as people think it is. When you start thinking positively, with good thoughts, being optimistic, looking forward, smiling, and doing good things to benefit others and yourself, you will see that life is beautiful, you will then discover a whole new world of being happy with yourself and whom you are.

There comes a point in life where you need put your foot down, and say enough is enough. I cannot be depressed all my life, I cannot be unhappy, miserable and then because I am miserable, unhappy, depressed and negative, that I have to make everybody else around my circle the same way. You have to make your life and the way you want your life to be. You cannot do this to yourself. It is not good. Especially always seeking attention on social media websites. It does not lead a good impression on yourself and that is not good.

Some people will never learn and change their ways unfortunately, and I know people like that and it saddens me. In order to change your outlook on life to a more positive, optimistic approach, you gotta do everything and anything to create your own happiness, to create your own smiles to stand up on your own two feet and put your foot down and say, “Hey, why am I doing this?” You cannot blame anybody else. Your attitude on life is the biggest thing. Change your attitude and life will change. I guarantee you.

Ok once, twice, three times you post something and you need help with getting advice and everything on what to do with a certain situation is fine, but if you keep on posting the same things all the time, day in and day out about a certain subject especially on relationships, friendships and everything, people will then think, this person has not learned anything we tell them, this person just keeps going in circles with just hearing and reading our advice, but in goes one ear and out the other. Don’t waste your time writing the same negativity day in and day out and don’t waste other people’s time for them spending their time to write to you.

People do care, and want the best for you, that is why they write to you in the first place, and that is why they want you to do better, be happy and steer to the right direction. It will one day come to a point where those people will stop writing to you because you do not seem to understand anything. If you post something on social media websites, it is there for people to see, and people will retaliate, people will respond or choose not to, but they will see it. Don’t drive someone to a point where they no longer will give a care. Think long and hard before you post another status message or post something that is negative.

Empower people by posting happy thoughts, and goodness. Once you start looking for positivity, optimism and happiness, you will see how life will change, but it is totally up to you! Make the good impression on yourself. best wishes!