Tag Archive | Living

My Sweet 16 Birthday that Never happened

When I was in high school and about to turn 16, I have heard about the sweet 16’s birthday parties and the fun those people had, and planned their birthdays that it was perfect, the people who had gone to those parties, the decorations, the planning all kicked off perfectly.

Even though I did not have friends back in the day, and those who I thought were somehow, I decided to throw a sweet 16 birthday party for me. As I had invited 20 people from my school. So now when it came toward the last couple of days to my birthday, I assured people to ask if they are going to be attending my birthday and they said yes we will be there. I got so excited. I remember it was April 28, 2001, on a Saturday and Monday is my real birthday on the 30th, and decided to have it 2 days early because of School on the right day.

As I had begun decorating, and had ordered the cake and the food, as well has putting some games so people can play. As the time was nearing for people to come, I got so excited that I stood by the door to wait for them to come, my anticipation was growing deeper. As I looked at the time again and it was 2pm where the time said on the invitations, I look at the clock and it said 2:15. I said ok its ok, they are running late. Then one person came around 2:30, I welcome her into the house and she decided to wait with me. then it became almost 4pm, and it was just her and I was devastated, humiliated, embarrassed, and crying so much.

That one girl who came to my party wiped my tears away and said it will be ok. Don’t worry, I am here. lets enjoy together. Who cares about the rest that stood you up? I said yeah you are right. So we enjoyed the food, and desert and cake and watched a couple of movies until it was time for her to go home. She hugged me and said, Talin, do not worry about anybody else, they are cowards. God is watching them. Then she left as her mom came and picked her up. My heart shattered to pieces. It was a feeling that I never wish on anybody else.

After her leaving, I let out a huge cry. I said, I cannot believe this happened to me and my mom comforted me and told me, don’t worry God will punish them. So Monday came and I was still crying and devastated. I did not enjoy my real 16th birthday, but I did go out to dinner with my family, which made everything better. I actually skipped school for a couple of days and just stood home. I just didn’t feel like seeing anybody. Then I decided to go to school on the Wednesday, and none of them said I am sorry and did not bother to give me an explanation as to why they did that. All the planning, food and everything went to waste, however we kept the food and ate it throughout the week.

From then on, I didn’t care about interacting with anybody and I just went about and studied, did my homework, attended all my classes, and then once school was finished, I’d never waste another second and just go home. I was so disgusted. That one girl changed schools the year after because her family had moved somewhere further, and that really made me even cry more. She was the only one who really cared. It was so nice of her. I still have the give she gave me 14-15 years later.

As I reached another milestone this year. At the end of April on the 30th of 2015, I will be celebrating my champagne birthday turning 30 on 30 and it is coming up so quickly. As I almost say Goodbye to my 20’s, I am truly hoping that I can have a sweet 30th birthday that will make up for the sweet 16th birthday I never had. I know it is not good to expect it, but when you’ve never had a birthday party reaching a milestone, it makes you wonder how and what might have been. I just want to have a great time with my lovely and beautiful loved ones I have in my life which really matter to me more than anything else.

Have you experienced a disappointing turnout at a party or function you have had? I am sure you felt humiliated and distraught. Have you had a similar situation where people didn’t bother to show up and not telling you why and not having the common decency to call and explain? If you have, I am so sorry to hear that. I know exactly how you feel. It is not a good feeling at all.

Hopefully nobody has to go through what I went through. Best wishes to you and may your dreams come true, because everyday is our birthday and celebrate it by the gift of breathing and living through another day. We are blessed and that is what matters the most.

What is Endometriosis? Raising Awareness

Endometriosis is a immune system disease as well as hormonal of which cells are similar to that line the uterus *Endometrium* which produces growth outside of the uterine cavity. It is commonly on the membrane which the abnormal cavity lines to the peritoneum. Endometriosis is an excruciatingly painful feeling you get that is worse than having your menstrual cycle monthly. The most common cause is dysmenorrhea.

Endometriosis is usually diagnosed during the reproductive years, also has been diagnosed way before that as well. It can cause infertility, poly cystic ovarian syndrome (PCOS), you can develop many cysts, and many other conditions of the female reproductive system. It can cause irregular menstrual periods, missed periods, as well as causing dislocation of organs around the reproductive system with the bowels, bladder, fallopian tubes, uterus, ovaries. The nervous system can also be affected by Endometriosis. Hormonal imbalances can be a factor as well.

Pelvic pain can range mid to severe aches, cramps, and pain that makes you feel like you have been stabbed repeatedly. you can feel the impact to the legs, lower abdomen, back, and down to the rectal areas as well. It depends from person to person on the severity of the case. It causes urine urgency, as well as voiding painfully sometimes. It also complicates intercourse and makes it very painful.

If you are experiencing very painful menstrual cramping, it is best to go see a gynecologist, and your family doctor to send you to a specialist to see what is going on with an ultrasound, MRI, CT Scan, or whatever examinations are needed to determine the main cause of what is going on. It is always a good idea to be screened, even if you are not active in intercourse. When you are on your period and it is extremely heavy, and periods that last over 7 days, it is a good idea to get screened right away to figure out what is going on.

Unfortunately when you do get diagnosed with Endometriosis, there is no cure for it, however there are a variety of treatment options such as surgery, hormonal, and pain medication. It depends on a persons situation and varies from what stage of Endometriosis that you have.

Endometriosis is a huge thing and not many people know about it or maybe they have and some people do not know what it is. It always good to ask questions and talk to other women who have Endometriosis and to get educated on these things.

I want to spread awareness as much as possible about this as I know someone who has this and its unfortunate what she is going through. I wish her all the best with this crazy disease. Women and girls go through a lot as they are growing up and going into adulthood. The body changes so much, especially when you get your first menstrual cycle. It all begins. Sometimes even before that.
It is so important for women to see your doctors regularly. Even if you do not feel anything wrong, it is always a good idea to get checked out for a peace of mind. It really is a good idea because its better to be safe and to know. Best wishes to you.

For more information and Links of Interest in Relative to Endometriosis:

Understanding Endometriosis.
http://www.webmd.com/women/endometriosis/understanding-endometriosis-symptoms

More in depth look at Endometriosis
http://www.webmd.com/women/endometriosis/default.htm

Causes and more
http://www.endometriosisassn.org/endo.html

Women’s Health, Diagnosis and more…
http://www.womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/endometriosis.html

Other information
http://endometriosisinfo.ca/index_e.aspx

You can find more on your search engines.

Armenian Memorial Faith Build – Habitat for Humanity – The Armenian Genocide Centennial

100 Youth for 100 Years.
In dedication to the Armenian Genocide 1915-2015
of the 1.5 Million Armenians that were killed by the Turkish Ottoman Empire.

About the Event and the Armenian Memorial Faith Build:
In the Words from The Armenian Family Support Services (AFSS)

This project will commemorate the Armenian Genocide Centennial by giving back to our community and help build homes for the less fortunate. It will be our way of giving thanks to Canada for its help to Armenians during and after the Genocide.

In 2006, the Armenian Family Support Services (AFSS), Holy Trinity Armenian Church, started a collaborative and first of its kind initiative with Habitat for Humanity Greater Toronto Area called the “Armenian Memorial Faith Build” which annually has commemorated the Armenian Genocide while making a difference in our local communities. Since we started this initiative, over 130 participants raised over $14,000 for HFH(Habitat for Humanity) Toronto.

Once again, we are preparing for a Memorial Build in April 2015. This year being the Centennial year of the Armenian Genocide, we are targeting 100 youth to participate over a period of 2 Saturdays to take part in the build. This initiative will be part of the Armenian Genocide Centennial Events.

We hope you will join us and be a part of this milestone. We need to remember and honour those who perished 100 years ago in the first genocide of the 20th Century.

Where? The 960 Brimley Road Project (960 Brimley Rd Toronto, ON M1P 3E9)
When? Saturday March 28, 2015 OR Saturday April 11, 2015
e-mail contactus@afsstoronto.ca or call Sareen 416-431-5549
Requirements: Age 16+, Registration/Pledge Forms available
Included: Free Habitat t-shirt, lunch, snacks, a great sense of satisfaction!

Construction skills NOT required

Great for Resume and High School Community Service Hours.

————————————————————————————————————

This will be a fulfilling experience, as well as meeting new people, giving back to the community and  honouring the memory of the Armenian Genocide.

Links of Interest:

Website: http://www.afsstoronto.org/

Click on the Armenian Family Support Services Facebook Page: For photos and more. https://www.facebook.com/TorontoAFSS?fref=nf

Click on the Event Page for more information: https://www.facebook.com/events/1549221768670559/

How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:

Answers:

1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

So Much to Do and Doing Already. 2015 started off great

It has been an incredible and beautiful start to 2015. There is so much I have in store for this year and it has already been great progress and productive results. In the past few days I have been focusing and concentrating all my energy into my loved ones like always which is a given and also becoming more successful to fulfill my dreams to make them come true. I haven’t written much in the last few days and I apologize for that. I have just been so occupied with many things, but today I found some time to do some writing, to keep everyone updated on what is happening in my world. I know I had said that I will be doing more writing, but due to some circumstances, I have not been able to, but every chance that I do get, I will be here delivering what I promise my readers.

Since the beginning of 2015, have been going through my belongings and I have opened up boxes full of things that I have kept since I was a child. The things that came to my hands brought back many memories. I kept all my travel mementos, my school homework/projects, Papers of meeting minutes of when I was part of committees, greeting cards given to me, stuffed animals that are sentimental for me and so much more. It is a great feeling to get organized and to know what I have. I love keeping things like that.

Some people if not all talk about resolutions and what we are going to do when a new year comes around, and some keep their resolutions and some give up after a couple of days into it, however for me it is the 7th day and I am still going strong. I have been looking for a new job too, with all the changes that I am making to better myself, and to make the future bright with many possibilities that can arise from having an income coming into my pockets, and all the things I want to do with it, save some for a rainy day, invest it into important things, as well as save some to places I want to travel to and making it a goal to attain them. I know money doesn’t justify anything and it should not matter, but unfortunately it is part of life.

I feel so energetic and positive about everything. I have put my head up, facing challenges head on, working on my skills, and keep going forward to making dreams into a reality. Everything we want requires hard work, determination, dedication and enthusiasm. Without that, there is no foundation as how we want to set our lives to. We are all talented and have something great to offer to our world we are in. Let us encourage and motivate each other. That is the way the world can go around. It is a beautiful thing to help each other, give each other guidance and the will to carry on ourselves.

Have you began with creating a whole new perspective on your life? Have you began to attain and achieve your resolutions and goals for 2015 and beyond? Best wishes to everyone and may all your goals, dreams and wishes come true.

Merry Christmas 2014! Best Wishes to You and Yours

Hello everyone, I would like to wish everybody a very Merry Christmas and a Joyous prosperous new year, 2015.
Christmas is a time for togetherness and being with our loved ones which one of the most important aspects during Christmas and it should not stop there. It should be everyday.

It is not about the presents, the food, the decorations, but its about Jesus and his birth.

Wishing everybody a Merry Christmas and a happy, healthy New Year 2015.
May 2015 create new beginnings, spread around goodness, being kind to one another and raising awareness on important issues of the world that we all have the power to make positive and happy changes if we all work together to empower, enrich our souls, minds and hearts with goodness all the time, everything will fall into place. God bless everyone.

2015 is about a week away, and I wish you all happiness, health, love, success and all the great things of life with a positive and optimistic attitude.

What are your expectations and what are you planning to accomplish?
Will you be attaining and achieving the goals you set out?
In what ways will you approach it?
How will you achieve them?

First Day of Winter – Days Are Going to get Longer

It is the First day of Winter. I know some complain of the snow, freezing temperatures and all the chaos from winter like me, and trust me when I say this, I despise winter a lot and have my very own Facebook page called “The I hate Winter Club”, however looking at the bigger picture in a different perspective, things can be worse. Look at it this way, It is just temporary until we see green grass, beautiful flowers blossoming, the warmth in the air, the sun and more brightness again. count our blessings, be grateful for the people in our lives and the things we have. As long as we are with the people we love, we have health, and were doing well, it is all that matters.

After today, the days start getting longer, the daylight increases by a couple of minutes per day and before we know it, it will be back to springtime. I know we have to deal with the freezing and the craziness of winter, but I am looking things into a new light.

I am blessed for all the people I have in my life. I love you all very much. I am excited to create more incredible memories with them all, no matter what season, no matter what day and time it is. Each moment we have with our loved ones is something that is important more than anything else in this world. Not material growth.

I believe that materialism is not something that I value. To me, togetherness with my loved ones is all that counts in life. Some people are just so materialistic that they get so angry if they do not receive a gift or they do not get what they want from other people. Should not work that way. It is the thought that counts. Time and energy was put in to buy that gift and people should learn to appreciate what they receive, and what they have. People in this world do not have anything. We must count our blessings and appreciate all we have. Some people have a hard time to make ends meet and can barely keep up, while some others are so materialistic and want want want, but they do not give back and they don’t acknowledge anything else.

It is not about the food, the decorations, and everything, It is about people coming together to enjoy each other and keep that bond going strong as it should be year-round.

What are your traditions? What is it about Winter you like?

Merry Christmas & Happy New Year. May 2015 be a year filled with love, health, happiness, new beginnings, and all the great things of life.