The Bildbord App – Social Media In An All New Level

In our lives, social media plays a big role and how we connect with others on the internet. It consists of everything to make communication easy for people all around the world. Recently, I discovered The Bildbord app that has changed how social media operates. The digital world is growing every passing day and the Bildbord app lets you add photos, websites, your business, e-commerce, music playlists, shops and a lot more. This is not like an ordinary social media site. Bildbord is a lot more.

You can add hashtags of ethnicity, religion, your location, your common interests with others and it narrows it down to whom you have similar interests with. Bildbord has allowed us to be who we are, how we can be located, and to match ourselves with others.

There are sites out there that restrain you from chatting and communicating with others, Bildbord allows you to chat with others with no limitations and you can interact 24/7/365. Whenever it is convenient for you.

On the Bildbord website, there is a quote that is incredible and it says,

“Friendship is born at that moment when one person says to another, ‘What! You too? I thought I was the only one.”
– C.S. Lewis

That there says it all. Creating friendships based on interests and personality traits is a whole new approach to social media and how we can make friends instantly. Easily send messages to each other and enjoy making new friends. Besides we all want to connect with others and that is what social media is ultimately about, so Bildbord takes that to an all new level. Discover and represent.

Create your very own face verified profile photo and never be bombarded or tricked by fake online profiles ever again. Add your photos, gifs, and add links of your business and personal websites to gain more exposure. Get creative, and enjoy yourself. Life is about enjoying and being ourselves.

The Creators of the app are Daniel Goddard and Bryton James. Daniel is a former actor of the Soap The Young and the Restless who played Cane Ashby and Bryton is currently on the soap as Devon Hamilton. They came together to create this new project and its such a great thought and idea. It is such an awesome site that offers so much for us. Daniel and Bryton are such awesome people. I wish them success and all the best in this project.

You can get the app on Android Google Playstore or The Apple Appstore.

Bildbord is 100% free, no in app purchases, no hidden costs. Ever! Sign up today. You can use your phone number or e-mail address. Enjoy the Bildbord app and have fun!

Check out Bildbord on Instagram and Twitter.

To find out more, go to the website at

https://www.bildbord.com

 

Bildbord

How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:

Answers:

1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

Understanding Social Media – Twitter

Since April, 2007, Twitter launched its social media website to the world. Twitter’s headquarters is located in San Francisco, California, where then eventually many offices were open in the United States, as well as the world. Millions of people have now created accounts since its launch. Twitter is a social media website where people share instantly without barriers of create ideas, advertising ones own business, as well as promoting events, causes, raising awareness on issues of the world, trending the news, popular words, phrases, currents events and more with 140 Characters or less.

In August of 2007, Chris Messina had incorporated the Hashtag “#” sign which is the number sign, which makes it easier and what will attract the world with certain keywords used to promote, advertise and make something popular with the hopes that it will begin to trend. For example, when you create hashtags such as #People #SocialMedia #Life #Love #Travel – and then if another person decides to write the same Hashtags, it will come up on the same page, and it will be like a chat room where people can communicate with each other, as well as if something is found to be interesting, they will add someones tweet to their favourites and re-tweet it on their page.

You will then receive notifications, that what you post on where it is and who has posted it on their pages. When people find something or someone interesting, they may or may not start following them and adding them on their list.
I know you are probably thinking, what can I write and share in 140 Characters or less? Well, there is a lot you can do in that limit. There is always something somebody is searching for and Twitter has made it easier to share it with the world. You can post photos, links, personal websites, and so much more which of course with obeying Twitters terms of service. Twitter also has a short link generator, which you can find the twitter short link generator and save space in the status message you are about to share. You can find it on a search engine site of your choice.

Introducing you the Executive Team:

Dick Costolo, Chief Executive Officer
Adam Bain, President of Global Revenue
Alex Roetter, Vice President of Engineering
Anthony Noto, Chief Financial Officer
Kevin Weil, Vice President of Product
Luca Baratta, Vice President of Finance
Vijaya Gadde, General Counsel
Adam Messinger, Chief Technology Officer
Gabriel Stricker, Chief Communications Officer
Brian “Skip” Schipper, Vice President of Human Resources

Board of Directors:

Jack Dorsey (Chairman)
Co-Founder, Twitter, and CEO, Square

Dick Costolo
CEO, Twitter

Peter Chernin
Founder and Chairman,
Chernin Entertainment and The Chernin Group

Peter Currie
President, Currie Capital

Peter Fenton
General Partner, Benchmark Capital

David Rosenblatt
CEO, 1stdibs.com, Inc.

Marjorie Scardino
Chairman, MacArthur Foundation

Evan Williams
CEO, Medium; CEO, Obvious Corp.

There are quite a few people that have told me, what is twitter? How can I understand it? why did it become so popular? Well, it is a social media website that has blossomed like wild flowers in the world. Like I said in my previous articles, people will search for anything, and when it comes on the news about a new website, and they begin to advertise so much on Media outlets, it will be a huge hit and sensation in the world. Twitter still is after 8 years.

I am so happy with Twitter. I feel that it has gotten so much easier to raise awareness about certain topics and issues of the world, and to address important subjects to our society. Thank you Twitter for giving us all an opportunity to get out there, to achieve, and to do what our hearts desire to the world. If you do not have an account with twitter, make one, it will make it so much easier to share blogs, ideas and so much more that you want to contribute to the world.

I wish Twitter and its staff all the best and many more years of trending, re-tweeting, tweeting, sharing and more. Thanks twitter.

Are You A Twitter User? Do You Tweet A lot?

Since a few years back when twitter was introduced to the social media world, a lot of people found out about the website and began to sign up for it twitter is a website where you can update statuses of 140 Characters or less, put links, photos and share news of the world, sharing travel, social media and other news and as well as people who are interested in so many things. Then on the left side menu you see topics trending and newest updates of the world, and you can even choose local trends in your own country. I am beginning to really like twitter a lot. You can interact with many people, companies, and post your feelings, small quotes, and update your twitter status as much as you like, you can re-tweet interest statuses. You can follow up to 2001 people, but twitter has this guideline that if you have over 3000 people following you, then you can follow the equal amount of people.

Do you use twitter? What do you use it for? Do you use it to boost your business? Do you use it for personal use? Well, whatever it is, its amazing. You can search me at @tweetertalin and follow me, and I can update you on my blog, and among other things and interesting finds I see on twitter. I am into social media and I find the best stuff on there. I love posting hashtags. Hashtags are what gets you more noticed. Say you write about social media so you write #socialmedia and it turns another colour, then when you click on social media, it will come up with things that other people are writing about that subject, and you can interact with others and reply, re-tweet, and be active with others, you can make a lot of friends on twitter, and before you know it, your follows increase, and the more you engage, interact and get out there, the more people will know about you and your skills and when they see you posting great content, people attract to you more.

If you want to interact with a person directly, say you find a username like angeleyes or sweetie47 or whatever you put @angeleyes and then you write to them a short message on their twitter and it must be less than 140 characters or else it won’t send. Twitter is an interesting place. I am always on it now, and I like to do so many things on there, and I am always talking to big companies, and they respond back. You can go to connect on the top, and you can see your interactions, people who follow you, people who mention you, then you can search for keywords, people and whatever you are interested in and boom, you can find so many people.

If you do not have a twitter account, sign up, and include that in your blog, or share it on facebook or wherever and get your friends, family, co-workers or find interesting people on twitter, follow them and just have fun with it, and that way you can get people to interact with you more. In twitter you can post a profile picture, share photos, share hashtags and find people who are interested in the same kind of things. Gaining followers can take time in the beginning and getting your twitter started up can take a little time to go around, but you will get a hang of it. All it takes is sometime and you are on your way to a great new social media interface. Have fun with it and enjoy. You will have fun updating your statuses. Tell me what you think of it. All the best!