How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Multiple Choice

1. What year did Twitter first make its Debut?

A) 2009
B) 2008
C) 2007
D) 2005

2. When Was Facebook Founded?

A) 2006
B) 2004
C) 2010
D) 2012

3. We know this “#” Symbol is called a Hashtag, but there is another word for it. What is it?

A) Octothorpe
B) Number Sign
C) Global Advertising
D) Pound Sign

4. What is a “DM”?

A) Direct Message
B) Double Messaging
C) Draw Me
D) District Media

5. What does “SEO” Stand for?

A) Search Engine Organization
B) Search Engine Optimization
C) Search Entitle Openly
D) Social Engine Organization

6. What is Opera?

A) A type of Music
B) An Internet Browser
C) Part of Website Building
D) An internet sensation

7. What is a Permalink?

A) A permanent Website
B) A Re-blog
C) An address or URL of a post within a blog or website.
D) Linking Many Websites at Once.

8. What is a Tag Cloud?

A) A List of Hashtags
B) Keywords
C) Words
D) User Generated Tags for Word Content

9. What is MetaData?

A) MetaData is collecting data from Websites
B) A Type of Statistic for Blogs and Websites
C) Information in Collecting data from Titles, Captions, Tags
D) Data from Social Media Outlets

10. What is “RSS”?

A) A Link to Websites
B) Videos that capture Vines
C) A News Feed
D) Really Simple Syndication
Answers Below:

Answers:

1. C
2. B
3. A
4. A
5. B
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D

2 thoughts on “How Well Do You Know Social Media? Test Your Knowledge With This Quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s